Skip to main content

Употреба базе јавнотужилачке праксе

Датум
Локација
Нови Сад
Аутор
Правосудна академија

У Новом Саду, 30. 11. и 1. 12. 2023. године у сали хотела Пупин, организована је обука у оквиру заједничког пројекта ЕУ и Савета Европе „Подршка реформи правосуђа“ и Правосудне академије на тему „Употреба базе јавнотужилачке праксе“.

На обе обуке присуствовало је 50 јавних тужилаца из основних и виших јавних тужилаштава са територије новосадске апелације, као и јавни тужиоци Апелационог јавног тужилаштва у Новом Саду.

Предавачи на овој обуци били су:

  • Јасмина Станковић, ВЈТ,
  • Младен Мерлини, ИКТ сектор ВЈТ,
  • Марко Јовановић, експерт Савета Европе.

 

Поред саме обуке за употребу базе јавнотужилачке праксе, учесници су имали прилику да добију информације о самој бази јавнотужилачке праксе, њеној употреби и значају, као и резултате анализе јавнотужилачке праксе у Србији и препоруке за унапређење.

Употреба базе јавнотужилачке праксе - Извор: Правосудна академија

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL