Skip to main content

Поступак јавних набавки - Извршење уговора о јавним набавкама, посебни поступци јавних набавки и мониторинг над применом прописа о јавним набавкама

Датум
Локација
Крагујевац
Аутор
Правосудна академија

Правосудна академија Републике Србије је, у понедељак 13. маја 2024. године, у сарадњи са Агенцијом САД за међународни развој (УСАИД), по први пут презентовала четврту тему Пројекта за унапређење јавних набавки и Пројекта за добру управу, а под називом: ,,Поступак јавних набавки - Извршење уговора о јавним набавкама; Посебни поступци јавних набавки; Мониторинг над применом прописа о јавним набавкама''. Обука је одржана у судници Одељења Управног суда у згради Палате правде у Крагујевцу, а присуствовала је трећа група судија и судијских помоћника Управног суда из Крагујевца и Ниша.


Присутне су поздравиле Ирена Видаковић представница УСАИД-а и Маја Јосифов представница Правосудне академије, подсетивши их да је ова обука наставак наведеног пројекта. 


Предавачи су били проф. др Добросав Миловановић професор на Катедри за управно право на Правном факултету Универзитета у Београду и Блаженка Стојановић консултант у областима реформе јавне управе, а као аутори Практикума за примену Закона о јавним набавкама (ЗЈН). 


Проф. Миловановић је излагао о следећем: 
-    Припрема за спровођење поступка јавне набавке, објављивање и транспарентност 
-    Додела уговора (2) и извршење уговора 


Блаженка Стојановић је излагала о следећим темама: 
-    Избор учесника и додела уговора (1) 
-    Посебни поступци јавних набавки и мониторинг над применом прописа о јавним набавкама 

Поступак јавних набавки - Извршење уговора о јавним набавкама, посебни поступци јавних набавки и мониторинг над применом прописа о јавним набавкама - Извор: Правосудна академија

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL