Skip to main content

Уводни састанак поводом обележавања почетка ХЕЛП онлајн курса: “Међународна сарадња у кривичним стварима"

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

Правосудна академија je у сарадњи са Саветом Европе, дана 28. марта 2024. године, у просторијама канцеларија Савета Европе у Београду, организовала уводни састанак за јавне тужиоце и јавнотужилачке сараднике Врховног јавног тужилаштва, Јавног тужилашва за ратне злочине, Апелационог, Вишег, Првог, Другог и Трећег јавног тужилаштва у Београду, поводом обележавања почетка туторисаног ХЕЛП онлајн курса Савета Европе: „Међународна сарадња у кривичним стварима“.


Онлајн обука се реализује уз подршку пројекaта Савета Европе „ХЕЛП на Западном Балкану“ и „Спречавање прања новца и финансирaње тероризма у Србији“ и намењена је и јавним тужиоцима и јавнотужилачким сарадницима који су и присуствовали уводном састанку.

ХЕЛП онлајн курс „Међународна сарадња у кривичним стварима“ истражује основне принципе међународне правосудне сарадње, правне оквире и правне инструменте за међународну сарадњу који се примењују узимајући у обзир општа разматрања о људским правима, изручење и предају, трансфер осуђених лица, пренос поступака, међународно важење кривичних пресуда, надзор над осуђеним лицима и привремено и трајно одузимање имовине проистекле из кривичног дела.

На уводном састанку учесницима курса су се обратили:


.  Бабић Јанош - шеф Канцеларије Савета Европе у Београду;
.  Ненад Вујић - директор Правосудне академије;
.  Ана Селић - програмска менаџерка Одељења за привредни криминал и сарадњу Савета Европе;
. Јасминка Перуничић Ален - пројектна координаторка ХЕЛП на Западном Балкану; 
. Синиша Важић - судија Апелационог суда у Београду, у пензији - тутор курса;
. Ивана Рамић - судија Вишег суда у Београду - тутор курса.

Модератор уводног састанка је био Предраг Николић координатор пројекта Канцеларије Савета Европе у Београду.


Циљ овог онлајн курса је унапређење знања и вештина из области међународне сарадње у кривичним стварима.
Планирано трајање курса је од 28. марта до 31. маја 2024. године.
Учесницима ће након завршетка курса бити уручен сертификат о похађању, односно успешно савладаном курсу, који заједнички издају Правосудна академија и Савет Европе.

Уводни састанак поводом обележавања почетка ХЕЛП онлајн курса: “Међународна сарадња у кривичним стварима" - Извор: Правосудна академија

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL