Skip to main content

Напредна радионица о дигиталној имовини за јавне тужиоце

Датум
Локација
Ниш
Аутор
Правосудна академија

У сарадњи са Мултидонаторским фондом за подршку сектору правде (MDTF-JSS) основаног на захтев Министарства правде, одржана је друга по реду Напредна радионица о дигиталној имовини за јавне тужиоце са нишког апелационог подручја у хотелу „Амбасадор“ у Нишу. Ова радионица је изграђена на темељима постављеним низом радионица одржаних 2023. године, које су се фокусирале на упознавање јавних тужилаца са законодавним оквиром за дигиталну имовину. Циљ напредне радионице био је да тужиоцима пружи дубље разумевање релевантних тема у вези са дигиталном имовином, чиме се унапређују њиховe тренутне вештине и знања.

 

Током радионице, професори Правног факултета у Београду пружили су увид у Закон о дигиталној својини и његове импликације на пореске прописе и кривично право. Учесници су имали прилику да се удубе у правну природу и карактеристике различитих категорија дигиталне имовине. Поред тога, ангажовали су се у студијама случаја фокусираним на кривична дела која проистичу из кршења правила о дигиталној својини и пореског законодавства.

 

Инструктори су били:

  • Миљко Радисављевић, јавни тужилац Врховног јавног тужилаштва,
  • Проф. др Светислав В. Костић, Правни факултет Универзитета у Београду,
  • Aсс. Ивана Радисављевић, Правни факултет Универзитета у Београду.

 

Следеће радионице биће одржане 10. маја у Новом Саду и 20. маја у Крагујевцу. Више о овом догађају можете прочитати на следећој адреси:

https://www.mdtfjss.org.rs/en/mdtf_activities/2024/advanced-workshop-on-digital-assets-for-public-prosecutors

Напредна радионица о дигиталној имовини за јавне тужиоце - Извор: Правосудна академија

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL