Skip to main content

Prevare sa porezom na dodatu vrednost

Датум
Локација
Vršac
Аутор
Pravosudna akademija

U saradnji sa Vrhovnim javnim tužilaštvom, Ministarstvom pravde, Ministarstvom finansija – Poreskom policijom, Misijom OEBS u Srbiji i Kancelarijom Ministarstva pravde SAD Ambasade SAD u Beogradu, od 20. do 22. marta 2024. godine u hotelu Vila Breg u Vršcu održana je trodnevna radionica na temu „Prevare sa porezom na dodatu vrednost“ u okviru programa obuke nosioca javnotužilačkih funkcija, sudija, sudijskih i tužilačkih pomoćnika i zaposlenih u institucijama koje su predviđene Zakonom o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije.

Ciljevi radionice bili su podizanje kapaciteta javnih tužilaca, policijskih inspektora, poreskih policajaca i ostalih predstavnika regulatornih tela da proaktivno istražuju i pokreću postupke za pitanja privrednog kriminaliteta, poreskih krivičnih dela i korupcije.

Instruktori su bili:

  • Dejan Simić, Načelnik OO poreske policije Kragujevac
  • Dragana Stojadinović, finansijska forenzičarka u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal
  • Dragan Vasilev, Kriminalistički inspektor, Jedinica za finansijske istrage
  • Vojislav Isailović, javni tužilac Javnog tužilaštva za organizovani kriminal
  • Sanja Kijanović,Uprava za sprečavanje pranja novca
  • Miroslav Krkelić, Glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Subotici
  • Radmila Jovanović, javna tužiteljka u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu
Prevare sa porezom na dodatu vrednost - Izvor: Pravosudna akademija

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL