Skip to main content

Odlučivanje o imovinskopravnom zahtevu oštećenog kao deo presude u predmetima ratnih zločina

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

U saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) a u okviru projekta „Podrška praćenju domaćih suđenja za ratne zločine (faza III)“, finansiranog uz podršku Evropske unije, nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i Austrijske razvojne saradnje (ADC), u hotelu “Moskva” u Beogradu održan je okrugli sto na temu odlučivanja o imovinskopravnom zahtevu u krivičnom postupku u predmetima za ratne zločine.

 

Osim razmene stručnog mišljenja, cilj okruglog stola ogledao se u podizanju profesionalnih kapaciteta specijalizovanih Odeljenja za ratne zločine Višeg i Apelacionog suda u Beogradu, kao i Javnog tužilaštva za ratne zločine.

 

Izlagači su bili:

- Tatjana Lagumdžija, javni tužilac Vrhovnog javnog tužilaštva i v.f. glavnog javnog tužioca u Apelacionom javnom tužilaštvu u Novom Sadu

- Ljubica Milutinović, sudija Vrhovnog suda Republike Srbije u penziji

- Enida Hadžiomerović, sudija, Sud Bosne i Hercegovine

- Marijana Čobović, tužiteljka, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine

Odlučivanje o imovinskopravnom zahtevu oštećenog kao deo presude u predmetima ratnih zločina - Izvor: Pravosudna akademija

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL