Skip to main content

Nepravilnosti i prevare u postupanju sa finansijskim sredstvima Evropske unije

Датум
Локација
Beograd, Kongresni centar „Envoy“
Аутор
Pravosudna akademija

U sklopu Projekta podrške Srbiji u postizanju ciljeva Poglavlja 24: pravda, sloboda i bezbednost“ koji finansira Evropska komisija, 5. i 6. marta 2024. godine u kongresnom centru „Envoy“ u Beogradu održana je radionica na temu: „Nepravilnosti i prevare u postupanju sa finansijskim sredstvima Evropske unije“, sa specifičnim ciljem unapređenja veština nosilaca pravosudnih funkcija (sudija i javnih tužilaca posebnih odeljenja za borbu protiv korupcije) za istrage, krivično gonjenje i suđenja u slučajevima prevara i zloupotrebe finansijskih sredstava Evropske unije zasnovanih na najboljim praksama i iskustvima u stranim jurisdikcijama.

 

Predavači su bili:

  • Marta Pizarro Mayo, glavni stručnjak za pravosudna i tužilačka pitanja na projektu „Podrška Srbiji u postizanju ciljeva Poglavlja 24: pravda, sloboda i bezbednost“
  • Pablo Rafael Ruz Gutiérrez, španski sudija
  • Concepción Sabadell Carnicero, španska javna tužiteljka
  • Ivan Marković, javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Nišu (POSK)
  • Goran Pumpalović i Tamara Mašić, predstavnici AFCOS odeljenja Ministarstva finansija Republike Srbije
Nepravilnosti i prevare u postupanju sa finansijskim sredstvima Evropske unije

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL