Skip to main content

Неправилности и преваре у поступању са финансијским средствима Европске уније

Датум
Локација
Београд, Конгресни центар „Envoy“
Аутор
Правосудна академија

У склопу Пројекта подршке Србији у постизању циљева Поглавља 24: правда, слобода и безбедност“ који финансира Европска комисија, 5. и 6. марта 2024. године у конгресном центру „Envoy“ у Београду одржана је радионица на тему: „Неправилности и преваре у поступању са финансијским средствима Европске уније“, са специфичним циљем унапређења вештина носилаца правосудних функција (судија и јавних тужилаца посебних одељења за борбу против корупције) за истраге, кривично гоњење и суђења у случајевима превара и злоупотребе финансијских средстава Европске уније заснованих на најбољим праксама и искуствима у страним јурисдикцијама.

 

Предавачи су били:

  • Marta Pizarro Mayo, главни стручњак за правосудна и тужилачка питања на пројекту „Подршка Србији у постизању циљева Поглавља 24: правда, слобода и безбедност“
  • Pablo Rafael Ruz Gutiérrez, шпански судија
  • Concepción Sabadell Carnicero, шпанска јавна тужитељка
  • Иван Марковић, јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Нишу (ПОСК)
  • Горан Пумпаловић и Тамара Машић, представници AFCOS одељења Министарства финансија Републике Србије
Неправилности и преваре у поступању са финансијским средствима Европске уније

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL