Skip to main content

Napredna radionica o digitalnoj imovini za javne tužioce

Датум
Локација
Niš
Аутор
Pravosudna akademija

U saradnji sa Multidonatorskim fondom za podršku sektoru pravde (MDTF-JSS) osnovanog na zahtev Ministarstva pravde, održana je druga po redu Napredna radionica o digitalnoj imovini za javne tužioce sa niškog apelacionog područja u hotelu „Ambasador“ u Nišu. Ova radionica je izgrađena na temeljima postavljenim nizom radionica održanih 2023. godine, koje su se fokusirale na upoznavanje javnih tužilaca sa zakonodavnim okvirom za digitalnu imovinu. Cilj napredne radionice bio je da tužiocima pruži dublje razumevanje relevantnih tema u vezi sa digitalnom imovinom, čime se unapređuju njihove trenutne veštine i znanja.

 

Tokom radionice, profesori Pravnog fakulteta u Beogradu pružili su uvid u Zakon o digitalnoj svojini i njegove implikacije na poreske propise i krivično pravo. Učesnici su imali priliku da se udube u pravnu prirodu i karakteristike različitih kategorija digitalne imovine. Pored toga, angažovali su se u studijama slučaja fokusiranim na krivična dela koja proističu iz kršenja pravila o digitalnoj svojini i poreskog zakonodavstva.

 

Instruktori su bili:

  • Miljko Radisavljević, javni tužilac Vrhovnog javnog tužilaštva,
  • Prof. dr Svetislav V. Kostić, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu,
  • Ass. Ivana Radisavljević, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu.

 

Sledeće radionice biće održane 10. maja u Novom Sadu i 20. maja u Kragujevcu. Više o ovom događaju možete pročitati na sledećoj adresi:

https://www.mdtfjss.org.rs/en/mdtf_activities/2024/advanced-workshop-on-digital-assets-for-public-prosecutors

Napredna radionica o digitalnoj imovini za javne tužioce - Izvor: Pravosudna akademija

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL