Skip to main content

BEKOP 2024 - Panel diskusija o Pravosudnoj akademiji

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Beogradska konferencija pravnika

Pravosudna akademija Republike srbije, i ove godine je, na poziv, tradicionalno učestvovala na Beogradskoj konferenciji pravnika - BEKOP 2024.

Beogradske konferencije pravnika je organizacije koja postoji već devet godina i koja uz podršku Ministarstva pravde, Pravosudne akademije, Grada Beograda i Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu aktivno sprovodi programe za Pravne fakultete u Republici Srbiji. „BEKOP“ okuplja eminentne predavače i paneliste kako bi se mladim pravnicima i studentima prava približili profesionalni izazovi koji ih očekuju.

Imajući u vidu da se budući pravnici retko susreću sa praksom tokom studija i da su nedovoljno upoznati sa profesionalnim izazovima koji im predstoje, osnovni zadatak BEKOP-a je da im pomogne prilikom donošenja odluke u kom smeru žele dalji razvoj svoje karijere. U okviru oblasti kojima se BEKOP bavi, zainteresovanim studentima i mladim pravnicima, pomaže i da apliciraju za neke od ponuđenih praksi ili da volontiraju kod aktuelnih partnera BEKOP-a.

 

Centralni i glavni događaj BEKOP 2024 održava se 19. 20. i 21. aprila i okupiće mlade diplomirane pravnike i studente prava koji žele da se upoznaju sa svojim budućim profesijama, kao i paneliste iz oblasti sudstva, javnog tužilaštva,advokature, pravobranilaštva, javnobeležničke i javnoizvršiteljske profesije, pravne stručnjake iz oblasti privrede, uprave, bankarskog i osiguravajućeg sektora, revizorskih kuća, ministarstva i druge.

 

Nenad Vujić, direktor Pravosudne akademije, na panelu u petak, 19. aprila u Narodnoj skupštini Republike Srbije od 18:00 sati, predstavio je misiju, viziju i ciljeve Pravosudne akademije, i tom prilikom održao predavanje studentima i mladim pravnicima o položaju i ulozi Pravosudne akademije u Srbiji, o ustavnim i zakonskim novinama, te zbog čega bi naše mlađe kolege trebalo da se odluče da svoj karijerni put budućeg sudije ili javnog tužioca grade kroz Pravosudnu akademiju.

 

Pravosudna akademija zahvaljuje Bogradskoj konferenciji pravnika za ustupljene foto materijale, preuzete sa zvaničnog Instagram naloga BEKOP-a.

Galerija fotografija sa Bogradske konferencije pravnika 2024 - Instagram nalog BEKOP 2024

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL