Skip to main content

Predstavljanje priručnika na temu „Troškovi krivičnog postupka“

Датум
Локација
Kragujevac
Аутор
Pravosudna akademija

Pravosudna akademija je, u saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji i Projektom „Unapređenje kapaciteta krivičnog pravosudnog sistema Srbije za efikasno bavljenje kriminalom u skladu sa standardima ljudskih prava, faza 3“, organizovala predstavljanje priručnika na temu „Troškovi krivičnog postupka“.

Priručnik je predstavljen u prisustvu sudija, javnih tužilaca i advokata.

Govornici na ovom predstavljanju bili su ujedno i autori ovog priručnika, Siniša Važić sudija Apelacionog suda u Beogradu u penziji i Svetlana Tomić Jokić sudija Vrhovnog suda Srbije.


Moderator na ovom predstavljanju bila je Nataša Novaković rukovodilac programa za ljudska prava i krivično-pravni sistem, Misija OEBS u Srbiji.


Teme su bile:
•    Odlučivanje o troškovima krivičnog postupka, uočeni nedostaci i moguća rešenja;
•    Karakteristična pitanja i dileme u sudovima prilikom odlučivanja o troškovima krivičnog postupka.
 

Predstavljanje priručnika na temu „Troškovi krivičnog postupka“ - Izvor: Pravosudna akademija

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL