Skip to main content

23-25. april 2024. godine - Obuka o praksama aktivne finansijske istrage

Датум
Локација
Kopaonik
Аутор
Pravosudna akademija

U sklopu Projekta podrške Srbiji u postizanju ciljeva Poglavlja 24: pravda, sloboda i bezbednost, jačanje profesionalnih veština i kapaciteta države za borbu protiv teškog i organizovanog kriminala“ koji finansira Evropska komisija, od 23. do 25. aprila 2024.g. u hotelu „Grand“ na Kopaoniku održan je prvi deo  obuke o praksama aktivne finansijske istrage za grupu odabranih domaćih predavača iz redova javnih tužilaca i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Obuku su održala dva ključna eksperta, g. Marius Juozapavičius i g. Alfredo Saviano, i šest međunarodnih stručnjaka – četiri iz Litvanije i dva iz Italije:

 

  • Robertas Šimulevičius, direktor Litvanske policijske škole, predavač na temu kriminalističko obaveštajnih podataka na Univerzitetu Mikolas Romeris, član Upravnog odbora CEPOL-a. (Litvanija)
  • Andrius Merkelis, specijalista za obuku u Službi za istraživanje finansijskih zločina. (Litvanija)
  • Dr. Mindaugas Bilius, zamenik direktora Litvanske policijske škole, predavač krivičnog prava na Univerzitetu Vitautas Magnus, član Međunarodne asocijacije za visoko obrazovanje. (Litvanija)
  • Tadas Žičkus, trenutno radi u Odeljenju za istrage imovine Odbora za posebne zadatke Službe za istraživanje finansijskog kriminala. (Litvanija)
  • Roberto Diegi, potpukovnik u Guardia di Finanza. Trenutno, šef ogranka – Odeljenja za istragu mafije (DIA), koje je odgovorno za odnose sa organima Evropske unije zainteresovanim za aktivnosti suprotstavljanja organizovanom kriminalu.  (Italija)
  • Đovani Angelini, major u Guardia di Finanza. Vođa tima u štabu Guardia di Finanza - Kancelarija za međunarodnu saradnju. (Italija)

 

Drugi deo obuke predviđen je u periodu od 10. do 14. juna 2024.g. takođe na Kopaoniku.

Galerija fotografija sa obuke na Kopaoniku, 23-25. april 2024. godine - Obuka o praksama aktivne finansijske istrage

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL