Skip to main content

Кривичноправна заштита животне средине за судије и тужиоце Босне и Херцеговине

Датум
Локација
Теслић, ФБИХ
Аутор
Правосудна академија

Успешно је завршен дводневни  семинар пројекта Еко-правда на тему: ”Кривичноправна зашт ита животне средине” 15. и 16.априла у Теслићу,   за судије и тужиоце Босне и Херцеговине.  

Организован је у партнерству са Правосудном академијом Републике Србије као и у сарадњи са ентитетским центрима за едукацију судија и тужилаца БИХ.

Кривичноправна заштита животне средине за судије и тужиоце Босне и Херцеговине

Кривичноправна заштита животне средине за судије и тужиоце Босне и Херцеговине - слика 1

Први дан семинара представљени су: публикација „Судска пракса у области заштите животне средине у БиХ“, Фатима Мрдовић, судија Врховног суда ФБиХ и председница Одсека за судску праксу и Вера Бјелогрлић, шеф Одсека за судску документацију и едукацију, затим правни прописи који се тичу заштите животне средине у БИХ, Петар Павловић, правни експерт, као и Европско еколошко право с нагласком на нову Директиву о еколошком криминалу, судија Jesús Agustín Pueyo Rodero, члан Европске мреже судија за животну средину и тужитељка Katerina Weissova, члан Европске мреже тужилаца за животну средину

Кривичноправна заштита животне средине за судије и тужиоце Босне и Херцеговине

Кривичноправна заштита животне средине за судије и тужиоце Босне и Херцеговине - слика 2

Други дан семинара је био посвећен практичним случајевима као што је: Кривично материјална заштита животне средине и еколошка кривична дела прописана КЗ Републике Србије, Синиша Важић, судија Апелационог суда у Београду (у пензији), Представљање хипотетичког случаја и његово решавање, из угла судије, Радмила Медаковић, судија, Основни суд у Бањалуци и Представљање хипотетичког случаја и његово решавање, из угла тужиоца , Дино Реџовић, тужилац, Окружно тужилаштво Требиње.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL