Skip to main content

23-25. април 2024. године - Обука о праксама активне финансијске истраге

Датум
Локација
Копаоник
Аутор
Правосудна академија

У склопу Пројекта подршке Србији у постизању циљева Поглавља 24: правда, слобода и безбедност, јачање професионалних вештина и капацитета државе за борбу против тешког и организованог криминала“ који финансира Европска комисија, од 23. до 25. априла 2024.г. у хотелу „Гранд“ на Копаонику одржан је први део  обуке о праксама активне финансијске истраге за групу одабраних домаћих предавача из редова јавних тужилаца и припадника Министарства унутрашњих послова.

Обуку су одржала два кључна експерта, г. Мариус Јуозапавичиус и г. Алфредо Савиано, и шест међународних стручњака – четири из Литваније и два из Италије:

 

  • Робертас Шимулевичиус, директор Литванске полицијске школе, предавач на тему криминалистичко обавештајних података на Универзитету Миколас Ромерис, члан Управног одбора ЦЕПОЛ-а. (Литванија)
  • Андриус Меркелис, специјалиста за обуку у Служби за истраживање финансијских злочина. (Литванија)
  • Др. Миндаугас Билиус, заменик директора Литванске полицијске школе, предавач кривичног права на Универзитету Витаутас Магнус, члан Међународне асоцијације за високо образовање. (Литванија)
  • Тадас Жичкус, тренутно ради у Одељењу за истраге имовине Одбора за посебне задатке Службе за истраживање финансијског криминала. (Литванија)
  • Роберто Диеги, потпуковник у Guardia di Finanza. Тренутно, шеф огранка – Одељења за истрагу мафије (DIA), које је одговорно за односе са органима Европске уније заинтересованим за активности супротстављања организованом криминалу.  (Италија)
  • Ђовани Ангелини, мајор у Guardia di Finanza. Вођа тима у штабу Guardiа di Finanza - Канцеларија за међународну сарадњу. (Италија)

 

Други део обуке предвиђен је у периоду од 10. до 14. јуна 2024.г. такође на Копаонику.

Галерија фотографија са обуке на Копаонику, 23-25. април 2024. године - Обука о праксама активне финансијске истраге

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL