Skip to main content

Узајамна правна помоћ у случајевима организованог криминала

Датум
Локација
Београд, Хотел Мона Плаза
Аутор
Правосудна академија

У склопу Пројекта подршке Србији у постизању циљева Поглавља 24: правда, слобода и безбедност који финансира Европска комисија, 17. и 18. октобра 2023. године у хотелу Мона Плаза у Београду одржана је обука на тему: „Узајамна правна помоћ у случајевима организованог криминала“, са специфичним циљем унапређења вештина носилаца правосудних функција (судија и јавних тужилаца у Србији), за приступ напредним сазнањима о међународним инструментима за борбу против организованог криминала и проналажењу релевантних података неопходних за конкретан случај на различитим транснационалним нивоима.

Предавачи су били:

  • Наташа Албијанић, виши судија Посебног одељења за организовани криминала Вишег суда у Београду,
  • Зоран Бабић, јавни тужилац за организовани криминал,
  • Хуан Хернандез Виљалба, виши јавни тужилац Јавног тужилаштва у Мадриду, члан Јединице за међународну сарадњу у Јавном тужилаштву у Мадриду,
  • Пабло Рафаел Рус Гутиерес, виши судија у истражном суду у Мостолесу (Мадрид), бивши европски делегирани јавни тужилац,
  • Марта Писаро Мајо, главни стручњак за правосудна и тужилачка питања на пројекту „Подршка Србији у постизању циљева Поглавља 24: правда, слобода и безбедност“.
Узајамна правна помоћ у случајевима организованог криминала

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL