Skip to main content

Спречавање и сузбијање трговине људима у циљу радне експлоатације и принудног рада

Датум
Локација
Врдник
Аутор
Правосудна академија

UNODC у сарадњи са Правосудном академијом у хотелу „Фрушке терме“ у Врднику организовао је тродневну радионицу посвећену мултисекторском приступу спречавању и сузбијању трговине људима у циљу радне експлоатације и принудног рада. Радионица је одржана у периоду од 4. до 9. јула у Врднику.

Циљ радионице био је јачање капацитета представника полиције, тужилаштва и судова у супротстављању трговини људима у циљу радне експлоатације и принудног рада, уз ослањање на резултате активности које на том плану предузимају представници других државних органа, пре свега Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања (Инспектората за рад, Центар за заштиту жртава трговине људима) релевантне међународне организације и специјализоване организације цивилног друштва 

Предавачи на радионици су били:

  • Тамара Мировић, јавни тужилац Врховног јавног тужилаштва
  • Проф. др Милан Жарковић, Криминалистичко-полицијски универзитет
  • Маја Илић, начелник Одељења за студијско-аналитичке послове и надзор, Инспекторат за рад
  • Др Љиљана Стојшић, начелник Одељења инспекције рада Нови Сад
  • Горан Тодоровић, пензионисани пуковник полиције и бивши шеф Одсека за сузбијање трговине људима и кријумчарења људи Службе за борбу против организованог криминала Министарстава унутрашњих послова
  • Јасмина Крунић, координаторка за јавне политике и развој, НВО Астра
  • Александра Љубојевић, директор, Центар за заштиту жртава трговине људима
  • Слободан Јосимовић, јавни тужилац, Више јавно тужилаштво у Новом Саду
Спречавање и сузбијање трговине људима у циљу радне експлоатације и принудног рада

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL