Skip to main content

Представљање приручника „Трошкови кривичног поступка“

Датум
Локација
Ниш
Аутор
Правосудна академија

Правосудна академија је у сарадњи са мисијом ОЕБС у Србији у оквиру пројекта „Изградња капацитета актера кривичног правосуђа за бољу имплементацију законодавства“, организовала представљање приручника  „Трошкови кривичног поступка“.

Приручник је представљен у Нишу у хотелу „Тами Резиденс“ 10. маја 2024. године у присуству судија, судијских и тужилачких помоћника, јавних тужилаца и адвоката са територије нишке апелације.

Теме о којима се дискутовало на представљању приручника биле су:

  • Одлучивање о трошковима кривичног поступка, уочени недостаци и могућа решења;
  • Карактеристична питања и дилеме у судовима приликом одлучивања о трошковима кривичног поступка;

Говорници на овом представљању били су уједно и аутори овог приручника, Синиша Важић, судија Апелационог суда у Београду у пензији и Светлана Томић Јокић судија Врховног суда Србије.

Модератор на овом представљању била је Наташа Новаковић руководилац програма за људска права и кривично-правни систем Мисија ОЕБС у Србији.

Галерија фотографија са Представљање приручника „Трошкови кривичног поступка“ у Нишу

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL