Skip to main content

Правосудна академија добија нови смештајни простор

Датум
Локација
Београд, Светозара Марковића бр. 21
Аутор
Министарство правде Републике Србије

Министарка правде Маја Поповић и директор Правосудне академије Ненад Вујић обишли су радове на згради у којој треба да буде смештена Правосудна академија.

Реновирање овог значајног објекта који се налази под заштитом, финансира се из донације Европске уније у вредности од 4 милиона евра, као и средстава из буџета Републике Србије. Предвиђено је да Академија има на располагању већи број сала за обуку, чиме ће се значајно унапредити капацитети Академије, као и квалитет обуке њених полазника.

У новој згради предвиђене су и две посебне учионице за ИКТ обуке, што ће унапредити ниво знања и вештина које се односе на коришћење нових технологија.

Завршетак радова на објекту очекује се у јуну 2024. године.

Министарка правде Маја Поповић и директор Правосудне академије Ненад Вујић обишли радове на згради у којој треба да буде смештена Правосудна академија - галерија фотографија

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL