Skip to main content

Преваре са порезом на додату вредност

Датум
Локација
Вршац
Аутор
Правосудна академија

У сарадњи са Врховним јавним тужилаштвом, Министарством правде, Министарством финансија – Пореском полицијом, Mисијом ОЕБС у Србији и Канцеларијом Министарства правде САД Амбасаде САД у Београду, од 20. до 22. марта 2024. године у хотелу Вила Брег у Вршцу одржана је тродневна радионица на тему „Преваре са порезом на додату вредност“ у оквиру програма обуке носиоца јавнотужилачких функција, судија, судијских и тужилачких помоћника и запослених у институцијама које су предвиђене Законом о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције.

Циљеви радионице били су подизање капацитета јавних тужилаца, полицијских инспектора, пореских полицајаца и осталих представника регулаторних тела да проактивно истражују и покрећу поступке за питања привредног криминалитета, пореских кривичних дела и корупције.

Инструктори су били:

  • Дејан Симић, Начелник ОО пореске полиције Крагујевац
  • Драгана Стојадиновић, финансијска форензичарка у Јавном тужилаштву за организовани криминал
  • Драган Василев, Криминалистички инспектор, Јединица за финансијске истраге
  • Војислав Исаиловић, јавни тужилац Јавног тужилаштва за организовани криминал
  • Сања Кијановић,Управа за спречавање прања новца
  • Мирослав Кркелић, Главни јавни тужилац у Вишем јавном тужилаштву у Суботици
  • Радмила Јовановић, јавна тужитељка у Вишем јавном тужилаштву у Београду
Преваре са порезом на додату вредност - Извор: Правосудна академија

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL