Skip to main content

БЕКОП 2024 - Панел дискусија о Правосудној академији

Датум
Локација
Београд
Аутор
Београдска конференција правника

Правосудна академија Републике србије, и ове године је, на позив, традиционално учествовала на Београдској конференцији правника - БЕКОП 2024.

Београдске конференције правника је организације која постоји већ девет година и која уз подршку Министарства правде, Правосудне академије, Града Београда и Правног факултета Универзитета у Београду активно спроводи програме за Правне факултете у Републици Србији. „БЕКОП“ окупља еминентне предаваче и панелисте како би се младим правницима и студентима права приближили професионални изазови који их очекују.

Имајући у виду да се будући правници ретко сусрећу са праксом током студија и да су недовољно упознати са професионалним изазовима који им предстоје, основни задатак БЕКОП-а је да им помогне приликом доношења одлуке у ком смеру желе даљи развој своје каријере. У оквиру области којима се БЕКОП бави, заинтересованим студентима и младим правницима, помаже и да аплицирају за неке од понуђених пракси или да волонтирају код актуелних партнера БЕКОП-а.

 

Централни и главни догађај БЕКОП 2024 одржава се 19. 20. и 21. априла и окупиће младе дипломиране правнике и студенте права који желе да се упознају са својим будућим професијама, као и панелисте из области судства, јавног тужилаштва,адвокатуре, правобранилаштва, јавнобележничке и јавноизвршитељске професије, правне стручњаке из области привреде, управе, банкарског и осигуравајућег сектора, ревизорских кућа, министарства и друге.

 

Ненад Вујић, директор Правосудне академије, на панелу у петак, 19. априла у Народној скупштини Републике Србије од 18:00 сати, представио је мисију, визију и циљеве Правосудне академије, и том приликом одржао предавање студентима и младим правницима о положају и улози Правосудне академије у Србији, о уставним и законским новинама, те због чега би наше млађе колеге требало да се одлуче да свој каријерни пут будућег судије или јавног тужиоца граде кроз Правосудну академију.

 

Правосудна академија захваљује Боградској конференцији правника за уступљене фото материјале, преузете са званичног Инстаграм налога БЕКОП-а.

Галерија фотографија са Боградске конференције правника 2024 - Инстаграм налог БЕКОП 2024

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL