IPA 2012 - Подршка Европске уније Правосудној академији

Овај двогодишњи пројекат имплементира British Council у сарадњи са FIIAPP (Шпанија), Alternative Consulting (Србија) и AlterFact (Србија).

 • british council seeklogoBritish Council је међународна организација за културне односе из Велике Британије.

  British Council отвара међународне прилике за људе из Велике Британије, али и из других земаља и гради поверење између њих широм света. То је оно што ми сматрамо културним односима.

  Градимо поверење и разумевање за Велику Британију са циљем да створимо сигурнији и напреднији свет. Посматрано у односу на наш утицај, ми смо водећа светска организација за културне односе. Културни односи су компонента међународних односа који се фокусирају на повезивање људи, али и успостављање веза између политичких представника и грађана, као и међу политичким представницима различитих земаља међусобно.

  Користимо енглески, уметност, образовање и друштво – најбоље од онога што Велика Британије може да понуди у области културе – како бисмо приближили људе и учинили сарадњу са Великом Британијом што атрактивнијом. British Council има преко 7.000 запослених у 191 канцеларији у 110 земаља и територија.

  Terazije 8/I, 11000 Beograd
  Phone: +381 3023 866
  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 • fiiapОснована 1997. године, Међународна фондација Шпаније за администрацију и јавне политике (FIIAP) је фондација коју је основала влада Шпаније у области међународног развоја демократске владавине и јачања институција.

  Од свог оснивања организација је спровела разне програме модернизације у области правосуђа у транзиционим и земљама у развоју. Ови програми обухватају активности које за циљ имају оснаживање институционалних и организационих капацитета земаља корисница, као што су техничка помоћ, обуке у области управљања, истраживања и односа са судском администрацијом.

  Последњих година организација је била домаћин бројних семинара, радионица и конференција на којима су учествовале судије и руководиоци из области судске администрације из читавог света.

  C/ Beatriz de Bobadilla, 18 4ª planta 28040 – Madrid – España
  Phone:+34 91 591 46 00
  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 • alternative consultingAlternative Consulting, из Београда је млада консултантска компанија која се брзо развија. Основали су је консултанти који имају дугогодишње искуство у раду на пројектима подрше у Југоисточној Европи као и у другим регионима, укључујући ЗНД, Африку и Југоисточна Азији.

  Alternative Consulting је специјализована тренутно спроводи бројне активности, углавном уз финансијску подршку Европске уније, усмерене на пружање подршке институцијама држава Југоисточне Европе у спровођењу реформи, као и у прилагођавању домаћег законодавстваправним тековинама ЕУ.

  Risanska 6, 11000 Beograd, Republika Srbija
  Tel: +381 (0) 11 268 10 79
  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 • alter factУдружење Alterfact основано је 2010. године са циљем пружања подршке развоју цивилног друштва и заштити људских права. Главне области којима се асоцијација бави укључују промоцију владавине права, вредности цивилног друштва и заштите животне средине као људског права.

  Од оснивања, асоцијација је развијала капацитете у пољу асистенције српском правосуђу, укључујући обуке, опште правосудне реформе, техничку помоћ, изградњу капацитета и подизање свести јавности. Корисници већ имплементираних, или пројеката који се тренутно спроводе су судије, заменици тужиоца, судијски и тужилачки помоћници, запослени у правосуђу, укључујући посебна одељења(правна помоћ, одељења за извршење, одељења судске праксе, итд.), као и једна професионално удружење (Удружење прекршајних судија).

  Донатори уз помоћ којих је Асоцијација реализовала најскорије пројекте су Европска унија, Немачка агенција за међународну помоћ и сарадњу (ГИЗ), Министарство иностраних послова Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске, амбасада Холандије и пројекат USAID Serbia - Judicial Reform and Government Accountability (JRGA).

  Draže Pavlovića 10/27, 11000 Beograd, Republika Srbija
  Tel. +381 11 2780 842
  Mob. +381 63 222 395
  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.