<

Почетак рада посебних одељења тужилаштaва и судова за борбу против корупције

Аутор: Правосудна академија

Директор правосудне академије Ненад Вујић је у четвртак 01.03.2018. године био један од саговорника који су интервјуисани у телевизијском прилогу Радио телевизије Србије емитованом у Јутарњем дневнику у 08:08 часова, поводом званичног почетка рада посебних одељења тужилаштва и судова за борбу против корупције.

Повод за интервју је чињеница да је 610 судија, полицајаца, тужилаца, и финансијских форензичара који ће чинити ударне групе за борбу против корупције прошло специјалну обуку на Правосудној академији.

nenad no1Директор Вујић је тим поводом рекао: “То је интензивна борба против корупције, против прања новца и на овај начин ми добијамо ударне групе искусних судија и тужилаца који ће се тиме бавити. Ова обука је обухватала и стицање и економских знања судија и тужилаца, односно проширења знања везаних за одређене економске законе, финансијске законе, како бисмо могли да се адекватно боримо са корупцијом и да бисмо избегли проблеме који су се јављали, а то је да ли су докази адекватни. Финансијски форензичар је тај који прикупља информације, који гледа финансијску документацију, који одлично познаје економску струку, правила прописана финансијских законима, где он онда може укрштањем тих података да нађе трагове које воде корупцији и прању новца. „

<