<

Антикорупцијски форум

Аутор: Правосудна академија
Локација: Ниш

Поводом годину дана од примене Закона о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције, у организацији Министарства правде, тима пројекта ЕУ „Превенција и борба против корупције“ и Правосудне академије, у Официрском дому у Нишу, 10. априла 2019. одржан је Антикорупцијски форум на коме су представљени резултати рада нових антикорупцијских регионалних центара.


 
Антикорупцијски форум - Извор: Правосудна академија
На скупу су говорили:

По речима министарке Кубуровић, остварен је значајан напредак по питању унапређења сарадње свих релевантних органа и институција, успостављањем мреже официра за везу из тринаест релевантних институција а свако од њих је прошао специјализовану обуку. Кубуровић је додала да је највећи искорак учињен усвајањем и применом новог закона успостављање унапређене сарадње између надлежних органа и институција.

Директор Правосудне академије је указао на значај специјалистичких обука које су спроведене од почетка примене овог закона и у којима је учествовало шест стотина десет судија, полицајаца, тужилаца и финансијских форензичара који чине ударне групе за борбу против корупције.

Скупу је присуствовало више од сто педесет представника специјализованих одељења за сузбијање корупције као што су заменици јавних тужилаца, судије и полицијски службеници, службеници за везу, експерти ангажовани на пројекту као и представници осталих државних органа који учествују у репресији корупције.

Остатак вести можете прочитати на следећем линку:
https://www.protivkorupcije.rs/srb/vest.php?id=39

<