<

Антикорупцијски форум - Ниш, 10.04.2019.

Аутор: Правосудна академија
Локација: Ниш

У Нишу се у среду, 10. априла 2019. године, одржава антикорупцијски форум „Годину дана од примене Закона о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције“, који организује Министарство правде, у сарадњи са пројектом „Превенција и борба против корупције“ (ИПА 2013) и Правосудном академијом.

 
На форуму присутнима ће се обратити директор Правосудне академије, Ненад Вујић, министарка правде у Влади Републике Србије, Нела Кубуровић и потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, председник Врховног касационог суда и Високог савета судства, Драгомир Милојевић, као и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији Њ.Е. Сем Фабрици.
Правосудна академија је у 2018. години приоритетно имала обавезу да одговори на захтеве за професионалним усавршавањем и обуком поводом почетка примене новог Закона о организацији и надлежности државних органа у борби против организованог криминала, корупције и тероризма (почетак примене Закона 1. март 2018. године). Тим поводом, обуку је прошло 610 судија, полицајаца, тужилаца и финансијских форензичара који чине ударне групе за борбу против корупције.
У 2018. години Правосудна академија је организовала и спровела укупно 19 догађаја из материје сузбијање корупције, организованог криминала, одузимање имовинске користи проистекле из кривичног дела и финансијске истраге, што износи 13% од укупног броја одржаних семинара.


<