<

Пријем девете генерације корисника почетне обуке

Аутор: Правосудна академија
Локација: Београд

Правосудна академија је 03. априла 2019. године, у својим просторијама у Београду, организовала пријем девете генерације корисника почетне обуке ради потписивања уговора.

 

 
Пријем девете генерације корисника почетне обуке - Извор: Правосудна академија
Младим правницима су се овом приликом обратили директор Ненад Вујић и представници Алумни клуба Правосудне академије, чланови председништва, Милош Секулић и Велибор Војводић.

Подсећамо, првобитним одлукама Високог савета судства и Државног већа тужилаца, IX генерацију требало је да упише укупно 31 полазник. Ипак, накнадном одлуком Државног већа тужилаца од 07.02.2019. године, одређено је да се прими још 7 кандидата, чиме је број полазника IX генерације Правосудне академије проширен на укупно 38 полазника, што је уједно и највећи број полазника до сада уписаних на Правосудну академију од њеног оснивања. До сада највећи број полазника забележила је III генерација, када је уписано 37 полазника.

Директор Вујић представио је укратко рад Академије и програм почетне обуке, указавши на најважније активности у њеној дугој историји, значајну улогу у систему правосуђа и стручном усавршавању усмереном на развој компетенција будућих носилаца правосудних фукнција, као и на планирани начин реализовања обуке.
Представници Алумни клуба презентовали су досадашњи рад, најавили будуће активности и позвали све присутне да постану чланови. Том приликом, као до сада најважније пројекте и активности издвојили су велико истраживање ставова судија и тужилаца о стању у правосуђу, скоро започети серијал видео интервјуа „Глас правосуђа“ и годишње саветовање чланова Алумни клуба.
Правосудна академија деветој генерацији корисника почетне обуке жели пуно успеха у предстојећем раду.

 

<