<

Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетве у парламенту

Аутор: Н1 Инфо
Локација: Београд

Судије које су први пут изабране на судијску функцију положиле су заклетву у Скупштине Србије пред председницом парламента Мајом Гојковић 

Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетву у парламенту
Судије и заменици јавних тужилаца положили заклетву у парламенту  - Извор: Н1 Инфо
Гојковић је рекла да верује да ће новоизабране судије, њих 53, свој посао обављати независно и непристрасно, у складу са Уставом и законом.
 
"Надам се да ћете судити искључиво по својој савести и тако обезбедити правично суђење за сваког грађанина и допринети угледу судијске функције у земљи", казала је она. Гојковић је додала да новоизабране судије треба да допринесу реформи правосудног система како би се остварило независно и ефикасно суђење, као и унапређење владавине права у Србији.


Заклетве у Скупштини Србије положили су 23 заменика јавних тужилаца који су први пут изабрани на ту функцију.

Гојковић је заменицима јавних тужилаца пожела успешан рад и изразила уверење да ће радећи по својој савести обезбедити поштовање закона за сваког грађанина Србије и очувати углед тужилачке функције. "Верујем да ћете штитити уставност и законитост, људска права и грађанске слободе", казала је она. Сви који су положили заклетве на функције изабрани су на седници Скупштине Србије 7. децембра ове године.

 

<