<

Енергетска ефикасност ОШ "Иво Андрић" побољшана средствима из опортунитета

Аутор: Министарство правде
Локација: Београд

Министарка правде Нела Кубуровић посетила је данас основну школу „Иво Андрић“ у Београду, којој је комисија Министарства правде доделила средства из опортунитета за замену столарије, односно демонтажу и монтажу стандардних и нестандардних прозора, замену улазних врата и врата за сале, чиме је побољшана енергетска ефикасност школе, а безбедност деце подигнута на виши ниво.

Министарка правде Нела Кубуровић посетила је данас основну школу „Иво Андрић“
Извор : Министарство правде
Комисија која је спроводила конкурс и оцењивала све пријављене пројекте препознала је значај пројекта ,,Штедимо енергију због наше деце и планетеˮ ОШ „Иво Андрић“ из Београда и доделила јој 4.321.800,00 динара.
 

„ОШ „Иво Андрић“ је одличан пример другим образовним установама како се са пуно труда и залагања може унапредити услови за боравак и рад ученика“, рекла је министарка Кубуровић и додала да се на тај начин подстиче и ефикаснији рад, како ученика тако и професора.

Овогодишњи Конкурс за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења - опортунитета, Министарство правде је расписало у фебруару ове године у износу од 445 милиона динара, а новчана средства подељена су на 130 корисника, међу којима је и ОШ „Иво Андрић“ из Београда.

Ове године 65 пројеката из области просвете, односно 57 школа и осам предшколских установа, добило је средстава у износу од више од 100 милиона динара, а која ће бити утрошена за набавку рачунара, пројектора, опремање мултимедијалних учионица, набавку намештаја и опреме за ђачке кабинете, за видео надзор, реновирање и адаптацију простора - кречење, санацију мокрих чворова, замену столарије, уређење улазног степеништа...

Министарство правде је до сада спровело три Јавна конкурса за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења - опортунитета, с циљем избора пројеката од јавног интереса.

Укупно на сва три конкурса додељено је више од милијарду и 148 милиона динара, а реализацијом тих пројеката битно су ојачани здравствени капацитети широм Србије, побољшана инфраструктура у систему образовања, пружена додатна подршка социјалним установама, али и унапређен културни потенцијал наше државе.

<