<

Награда ОЕБС-а - „Личност године“ управнику КПЗ у Сремској Митровици

Аутор: Министарство правде
Локација: Београд

Управнику Казнено-поправног завода у Сремској Митровици Александру Алимпићу уручена је награда мисије ОЕБС-а у Србији - „Личност године“ за 2018. годину, којом се одаје признање појединцима чији рад одражава посвећеност циљевима за које се ОЕБС залаже.Фотографије са данашњег уручивања награде мисије ОЕБС-а у Србији за ,,Личност године"
Извор : Министарство правде
 

Шеф Мисије ОЕБС-а у Србији амбасадор Андреа Орицио рекао је приликом уручењa награде да је управник КПЗ у Сремској Митровици показао изузетну отвореност према иновативним приступима рехабилитацији осуђених лица и њиховој реинтеграцији у друштво, што доприноси смањењу ризика од поврата.

Завод у Сремској Митровици већ годину дана спроводи пројекат у оквиру којег осуђена лица раде у прихватилишту за псе и припремају их за удомљавање, чиме стичу и професионалне вештине и помажу да се отклони проблем паса луталица у Сремској Митровици.

Реч је о најуспешнијем програму ресоцијализације и рехабилитације осуђених лица у западној пенолошкој пракси, пре свега у америчким затворима са најстрожим режимом и најдужим казнама.

<