<

Одлична сарадња између Србије и Словеније

Аутор: Министарство правде
Локација: Београд

Министарка правде Нела Кубуровић састала са данас са Генералним државним тужиоцем Словеније Драгом Шкетом, који борави у вишедневној званичној посети Србији и Републичком јавном тужилаштву.
Министарка Кубуровић и Генерални државни тужилац Словеније сагласили су се да Србија и Словенија имају добру сарадњу на свим нивоима, а посебно у области правосуђа. Они су указала да је та сарадња посебно интензивна између два министарства правде, али и између тужилаштва две државе. Фотографије са данашњег састанка са Генералним државним тужиоцем Словеније Драгом Шкетом
Извор : Министарство правде
 

Генерални државни тужилац је истако да Словеније подржава Србију на њеном путу ка ЕУ, као и потписивање посебног споразума о сарадњи између Србије и „Евроџаста“. 

Током своје посете, Генерални државни тужилац потписао је са Републичким јавним тужиоцем Србије Загорком Доловац и Меморандум о сарадњи, у циљу унапређења заједничке борбе против организованог криминала, као и размене искустава и преноса знања. Он је рекао да је Словенија такву врсту споразума изван оквира ЕУ потписала само са Србијом и Русијом, што говори о квалитету и значају сарадње са тужилаштвом Србије.

Министарка правде захвалила је на свој подршци коју Словенија пружа Србији у њеном процесу евроинтеграција и истакла да ће сарадња између правосудних органа две државе потписаним Меморандумом додатно бити унапређена.

<