<

Краљево – Радионица за ефикасно управљање поступком и употреба посредних доказа у предметима привредног криминала и корупције

Аутор: Правосудна академија
Локација: Краљево
Извор: Правосудна академија

У оквиру пројекта Превенција и борба против корупције који је финансиран из претприступних фондова  ИПА 2013 програма ЕУ за Србију а у сарадњи са Министарством правде и Републичким јавним тужилаштвом, 01. и 02. новембра 2018. у Краљеву, у хотелу „Турист“ биће одржане две једнодневне радионице на тему ефикасног управљања поступком, као и на тему посредних доказа.

 
Панел радионице ће водити судија Врховног касационог суда Биљана Синановић, заменик Републичког јавног тужиоца Миљко Радисављевић и бивши међународни судија Малколм Симонс.
Радионице ће допринети успешној примени Закона о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције.
Предвиђено је да радионицама присуствују судије и судијски помоћници Посебног одељења за сузбијање корупције у Вишем суду у Краљеву, судије и судијски помоћници опште надлежности, као и судије  Апелационог суда у Крагујевцу. Јавни тужиоци, њихови заменици и тужилачки сарадници су такође планирани као учесници ових радионица.

<