<

Пројекат за добру управу ,,Основни појмови и правила поступка у области јавних набавки''

Аутор: Правосудна академија
Локација: Београд

У сарадњи Правосудне академије Републике Србије и Националне алијансе за економски развој (НАЛЕД), дана 18. септембра 2023. године, други пут је реализована друга тема Пројекта за унапређење јавних набавки и Пројекта за добру управу. Тема овог дела пројекта је ,,Основни појмови и правила поступка у области јавних набавки'', а обука друге групе судија и судијских помоћника Управног суда из Београда и Новог Сада реализована је у судници бр.11 Апелационог суда у Београду.

 
Пројекат за добру управу ,,Основни појмови и правила поступка у области јавних набавки'' - Извор: Правосудна академија
Никола Комшић представник НАЛЕД-а и Маја Јосифов представница Правосудне академије Републике Србије поздравили су присутне и подсетили их да је ово наставак обуке из области јавних набавки од маја и јуна текуће године.
Предавачи у оквиру наведене друге теме су и овога пута били проф. др Добросав Миловановић професор Управног права на Правном факултету Универзитета у Београду и Блаженка Стојановић консултант у областима реформе јавне управе, а као аутори Практикума за примену Закона о јавним набавкама (ЗЈН). Говорили су о основним појмовима у новом закону, као и о правилима различитих врста у оквиру јавних набавки, њиховим специфичностима, недоумицама у тумачењу појединих одредби закона, и друго.

<