<

Пројекат за добру управу ,,Основни појмови и правила поступка у области јавних набавки''

Аутор: Правосудна академија
Локација: Београд

У сарадњи са Правосудном академијом Републике Србије и Националне алијансе за економски развој (НАЛЕД-а) настављена је реализација Пројекта за унапређење јавних набавки и Пројекта за добру управу. Тема овог дела пројекта била је ,,Основни појмови и правила поступка у области јавних набавки'' и реализована је у Сали зграде Министарства финансија Републике Србије у Београду.

 
Пројекат за добру управу ,,Основни појмови и правила поступка у области јавних набавки'' - Извор: Правосудна академија
Александра Секуловић, представница НАЛЕД-а је поздравила присутне судије и судијске помоћнике Управног суда у Београду, рекавши да јој је изузетно драго да се наставља сарадња наведених правних лица, те да се нада да ће им иста бити од користи.
Маја Јосифов, представница Правосудне академије Републике Србије је пожелела добродошлицу присутним корисницима наведене обуке, те истакла да је сарадња између Академије и НАЛЕД-а резултат иницијативе Управног суда, а у циљу још ефикаснијег решавања предмета из ове области.
Судија Радојка Маринковић, председница Управног суда Републике Србије се захвалила НАЛЕД-у и Правосудној академији на досадашњој успешној сарадњи, како на овом тако и на претходно реализованим пројектима и обукама, те да нема сумњу да ће се иста наставити и у будућности. Истакла је да већ увиђа предности предавања са ових обука кроз предмете у пракси, те да ће се само побољшати дискусијом на тему законских решења у новом Закону о јавним набавкама.
Предавачи у оквиру наведене друге теме су, као и у оквиру Пројекта за унапређење јавних набавки, били проф. Др Добросав Миловановић, професор Управног права на Правном факултету Универзитета у Београду и Блаженка Стојановић, консултант у областима реформе јавне управе, а као аутори Практикума за примену Закона о јавним набавкама (ЗЈН). Овога пута су говорили о основним појмовима у новом закону, као и о правилима различитих врста у оквиру јавних набавки, њиховим специфичностима, недоумицама у тумачењу појединих одредби закона и др.
 

<