<

Односи Србије и Турске најбољи у историји

Аутор: Министарство правде
Локација: Београд
Линк: https://www.mpravde.gov.rs

Министарка правде Нела Кубуровић састала се данас са амбасадором Турске у Србији Танжуом Билгичем, са којим је разговарала о сарадњи две државе у области правосуђа, као и о заједничким пројектима у циљу унапређења правосудног система.


 

 

Министарка Нела Кубуровић са амбасадором Турске Танжуом Билгичем 

Извор: Министарство правде

 

Министарка и амбасадор усагласили су се да Србија и Турска имају одличне односе, да су они тренутно и најбољи у целој историји, а све захваљујући залагању председника две државе.

Амбасадор је истакао да Турска жели да пружи подршку Србији у свакој области, и правосуђу, здравству и тако даље.

Билгич је додао да је једна од таквих подршки у оквиру „Тика“ пројекта и реконструкција и надоградња зграде суда у Новом Пазару.

Министарка Кубуровић захвалила је на подршци коју је тај пројекат пружио јачању правосудне инфраструктуре у Србији и додала да је та зграда, поред тога што је реновирана, добила и нових 1.000 квадратних метара, што знатно побољшава услове рада запослених.

Она је навела да ће се поред Основног и Вишег суда, у тој згради бити смештени и Прекршајни суд Новог Пазара и одељење Правосудне академије.

Кубуровић је указала да је правосудна сарадња између Србије и Турске добра и истакла да ће током новембра бити организовано и свечано отварање зграде суда у Новом Пазару.

<