<

Завршетак обука на тему спречавања злочина из мржње

Аутор: Правосудна академија
Локација: Београд

Правосудна академија је у сарадњи са Институтом за криминолошка и социолошка истраживања, а уз подршку програма Немачке развојне сарадње „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији”, организовала последњу обуку у циклусу семинара за судије, тужиоце и припаднике МУП-a на тему:  ”Спречавање злочина из мржње". Семинар је одржан 16. децембра 2022. године у сали Института за криминолошка и социолошка истраживања у Београду.

 

Завршетак обука на тему спречавања злочина из мржње - Извор: Правосудна академија

Програм обуке припремљен је на основу анализе јавнотужилачке и судске праксе у области злочина из мржње и представља наставак обука у овој области које је Правосудна академија у претходном периоду организовала за јавне тужиоце и заменике јавних тужилаца.

Предавачи на овој обуци били су др Марко Новаковић виши научни сарадник на Институту за међународну политику и привреду и проф. др Александар Ивановић председник невладине организације „Монитор“. Скуп је отворила директорка Института за криминолошка и социолошка истраживања др Ивана Стевановић, а потом се учесницима обратила и др Јасмина Киурски заменица Републичког јавног тужиоца. У уводном делу је испред GIZ-a учеснике поздравила и менаџерка пројекта др Тања Јовановић.

<