<

Дани Форума судија Србије - Пројекат владавине права

Аутор: Правосудна академија
Локација: Кладово

Дана 10. октобра 2021. године у Kладову отворена је тродневна конференција "Дани Форума судија Србије" чију организацију са задовољством подржава Правосудна академија.


 

Дани Форума судија Србије - Пројекат владавине права - Извор: Правосудна академија

Партнерство са Форумом судија Србије траје од почетка нашег Пројекта, а овај догађај је био идеална прилика да се неке теме представе судијама члановима овог струковног удружења.

Тако су наше колеге Тијана Леваков и Радомир Милојевић представили софтверска решења за обрачун и наплату судских такси, односно доставу писмена, која смо унапредили и успешно имплементирали.

Сви основни и виши судови већ користе модул за судске таксе, а представници неких од судова који су учествовали на конференцији исказали су интересовање да уз помоћ Пројекта аутоматизују процедуре везане за доставу у суду како би је учинили ефикаснијом.

Поред судија виших и основних судова, конференцији су присуствовали и чланови Високог савета судства, директор Правосудне академије Ненад Вујић, као и представници заједничког пројекта Европске Уније и Савета Европе "Јачање независности и одговорности правосуђа". 

<