<

Треће саветовање #АКПА2018

Аутор: Алумни клуб Правосудне академије
Локација: Београд
Линк: https://www.alumni-pars.rs/
Алумни клуб Правосудне академије (АКПА) организује Треће саветовање судија, тужилаца, адвоката – бивших и садашњих полазника Правосудне академије под називом “Одговор(н)и за будућност” од 12. до 14. септембра 2018. године у Вршцу.

Саветовању ће присуствовати представници Високог савета судства, Државног већа тужилаца, председници апелационих судова, угледне судије, тужиоци, професори и адвокати.
Алумнисти Правосудне академије ће са саветовања послати поруку да је у текућој реформи правосуђа важно да се схвати улога и значај Правосудне академије и да се не сме одустати од изворних принципа на којима је заснована ова институција чија је улога да едукује носиоце правосудних функција, али и да заједно са правосудним саветима буде стуб у иницијацији будућих судија и тужилаца кроз отвореност, транспарентност и једнаке критеријуме и шансе за све маладе правнике.

Насловна страна и агенда 3. саветовања #АКПА - извор: Алумни клуб Правосудне Академије

Централни догађај саветовања јесте панел дискусија “Правосуђе и медији – слобода, обавеза, одговорност” на којој ће о овом комплексном односу, његовој важности за друштво, али и злоупотреби и последицама говорити:

Дискусија ће бити отворена за јавност.

 

 

<