<

Министарка правде Нела Кубуровић положила је у Крагујевцу камен темељац за нову зграду у којој ће бити смештени сви правосудни органи у том граду

Аутор: Министарство правде
Локација: Крагујевац
Извор: Министарство правде
Линк: https://www.mpravde.gov.rs
Радови на изградњи нове зграде Палате правде у Крагујевцу увелико су почели, а предвиђено је да зграда за 11 правосудних органа тог града, површине близу 25.000 квадратних метара, буде завршена у наредне три године.

 

„Ова зграда се у потпуности финансира из Буџета Републике Србије, која ће обезбедити адекватне услове за рад и правосудних функционера и запослених, као и бољу повезаност свих правосудних органа на територији града Крагујевца“, рекла је министарка Кубуровић и додала да ће смештај свих правосудних органа у једну зграду допринети и уштеди трошкова, а биће омогућена и боља достава списа предмета.

„Нова зграда ће омогућити, пре свега, да правда буде доступнија грађанима, јер ће се сви правосудни органи налазити на једном месту“, нагласила је министарка Кубуровић.

Она је додала да ће нова Палата правде у Крагујевцу имати 24 суднице, 74 кабинет суднице, у њој ће радити 800 људи, а да је укупна вредност радова 2,91 милијарди динара, док је град Крагујевац дао парцелу од два хектара.

„Мислим да је и симболично место у ком се зграда налази. Ту нам је у близини Правни факултет, тако да ће и студенти лакше обављати праксу, а недалеко одавде, започеће и изградња затвора, тако да и то показује колико је зграда функционална и колико је омогућено да сви органи који имају везе са судом буду повезани“, истакла је министарка правде.

Она је подсетила да то није једини пројекат Министарства правде за унапређење правосудне инфраструктуре, иако је тренутно највећи у последњих неколико деценија, и подсетила да је у току адаптација Палате правде у Београду, те да нас почетком године очекује надоградња Специјалног суда у Београду.

Кубуровић је нагласила да Министарство правде наставља са својим инфраструктурним радовима, који су у интересу не само запослених у правосуђу, већ и свих грађана како би постојали адекватни услови и омогућен приступ правди.


Фотографије са полагања камена темељца нове зграде правосуђа у Крагујевцу - извор: Сајт Министарства правде

Свечаном полагању камена темељца присуствовали су и председник Врховног касационог суда Драгомир Милојевић, градоначелник Крагујевца Радомир Николић и председница Апелационог суда у Крагујевцу Дубравка Дамјановић.

Детаљније на сајту Министарства правде

<