<

Европска мрежа за едукацију судија (ЕЈТН) - вебинари

Аутор: Правосудна академија

Европска мрежа за едукацију судија (ЕЈТН) је покренула нову серију вебинара у формату: 1 тема, 1 стручњак, 1 сат. Вебинари ће обухватити теме из области грађанског права, кривичног права и људских права и основних слобода, а одржаће се 19. новембра, 3. децембра и 17. децембра 2020. године. 

Европска мрежа за едукацију судија (ЕЈТН) - вебинари - Извор: ЕЈТН

Предвиђено је да се вебинари одрже следећим редоследом:

  1.  Грађанско право - 19. новембар 2020. године од 13 до 14h. Тема: "Неликвидност у време КОВИД-а: Како одговорити на растућу кризу". Предавач: Адвокат г. Махеш Утамчандани (Mahesh Uttamchandani) менаџер за глобалну праксу за финансијску инфраструктуру и инклузију у Групи Светске банке у Вашингтону.
  2. Кривично право - 03. децембар 2020. године од 13 до 14h. Тема: "Примена вештачке интелигенције у спречавању, истрази и кажњавању злочина".  Предавач: Др Маријана Тодорова ванредни професор Бугарске академије наука.
  3. Људска права и основне слободе - 17. децембар 2020. године од 13 до 14h. Тема: "Ограничења основних права за старије особе у време пандемије". Предавач: Клаудија Монг адвокат, доцент на Правном факултету Универзитета у Лисабону, истраживач у Лисабонском центру за истраживање јавног права (ЦИДП) и аутор неколико публикација фокусираних на здравствено право.

Сваки вебинар ће се састојати од кратког увода и 30-минутне презентације, након чега ће уследити питања и одговори.

Детаљније о семинарима и начину пријаве, погледајте на страни нашег сајта посвећеној ЕЈТН.Детаљније о семинарима и начину пријаве, погледајте на страни нашег сајта посвећеној ЕЈТН.

<