<

Правосудна академија на онлајн конференцији Дани права југоисточне Европе (SЕЕLD 2.0)

Аутор: Правосудна академија
Локација: Београд

Директор Правосудне академије Ненад Вујић учествовао је на онлајн конференцији Дани права југоисточне Европе (SEELD 2.0), која се ове године одржава од 9. до 11. новембра на KУДО платформи. Панел Правосудне академије одржан је у уторак 10. новембра, а у фокусу су биле теме Tранспарентност процеса уписа и едукације будућих судија и тужилаца и Презентација базе података о судској пракси Европског суда за људска права. Модератор панела била је Биљана Брајтвајт, програм менаџерка за Западни Балкан AIRE центра.

 

Правосудна академија на онлајн конференцији Дани права југоисточне Европе (SЕЕLD 2.0) - Извор: Правосудна академија

SEELD је јединствен догађај који окупља истакнуте правнике, правне стручњаке, представнике правосудних и независних институција, чланове академске заједнице, организације цивилног друштва и активисте за заштиту људских права. Један од главних циљева конференције је подстицање и унапређење регионалне сарадње у промовисању владавине права и поштовању људских права, размена искустава између различитих актера у региону, као и подршка процесу европских интеграција држава Западног Балкана.

Правосудна академија на онлајн конференцији Дани права југоисточне Европе (SЕЕLD 2.0) - Видео

Овогодишњи SEELD састоји се од шест панел дискусија: Људска права у време ванредног стања, Члан 19: Kако штитимо право да примамо и дајемо информације, Панел Правосудне академије о уласку у систем правосуђа, Панел Савета Европе о људским правима на факултетима, Панел посвећен адвокатима и правницима који се баве заштитом људских права и Родна равноправност у државама Западног Балкана.

Агенду можете погледати овде

<