<

Правосудна академија на петој Београдској конференцији правника (БЕКОП 2020)

Аутор: Правосудна академија
Локација: Београд

Правосудна академија учествовала је на петој Београдској конференцији правника (БЕКОП 2020) која се ове године одржава онлајн преко платформе Зум у периоду од 17. до 31. октобра сваке суботе и недеље.

 

Правосудна академија на петој Београдској конференцији правника (БЕКОП 2020) - Извор: БЕКОП

У оквиру Панела о Правосудној академији 18. октобра заменица директора Правосудне академије Маја Прелић Симовић одржала је једночасовно предавање у коме је укратко представила рад, надлежности и организацију Правосудне академије.

С обзиром на то да су учесници Београдске конференције правника пре свега студенти и млади правници предавање у фокусу била је тема Почетне обуке на Правосудној академији.

Заменица директора Прелић Симовић презентовала је циљеве и програм Почетне обуке, као и садржај пријемног и завршног испита на Почетној обуци, приближавајући на тај начин учесницима практичне аспекте обуке, као и значајну улогу коју она има у процесу стручног усавршавања и припреме полазника за будуће вршење правосудних фукнција.

Након предавања учесници су узели учешће у Панелу постављајући предавачу питања. Учеснике је занимало који је најбољи моменат за уписивање Почетне обуке, на које све начине Правосудна академија доприноси српком правосуђу и какав је статус полазника Почетне обуке.

<