Саопштење Правосудне академије поводом догађаја насталог на усменом делу пријемног испита за упис XIII генерације полазника, 13. септембра 2023. године
Министарство правде je поново покренуло интернет страницу „Искључи насиље“
Shadow
Slider
Транспарентност и професионалност судова и јавних тужилаштава у контакту са медијима
Аутор: Правосудна академија
Локација: Београд

Правосудна академија у сарадњи са Холандским хелсиншким комитетом, дана 27. и 28. септембра 2023. године у Београду, организује обуку на тему: "Транспарентност и професионалност судова и јавних тужилаштава у контакту са медијима".

Опширније

Заштита жртава трговине људима током кривичног поступка
Аутор: Правосудна академија
Локација: Ниш

Правосудна академија је у сарадњи са невладином организацијом АСТРА – Акција против трговине људима, уз подршку Амбасаде Сједињених Америчких Држава, a у оквиру пројекта „Правда и достојанство за жртве трговине људима које учествују у кривичном поступку“, организовала обуку на тему: ,,Заштита жртава трговине људима током кривичног поступка“. Обука је одржана  26. септембра 2023. године  у сали Правосудне академије у Нишу, а присуствовале су судије, јавни тужиоци и адвокати са територије нишке апелације.

Опширније

Заказано полагање завршног испита XI генерације корисника почетне обуке Правосудне академије
Аутор: Правосудна академија
Локација: Београд

Једанаеста генерација корисника почетне обуке спрема се за полагање завршног испита на Правосудној академији.

Опширније

Кривичноправна заштита животне средине
Аутор: Правосудна академија
Локација: Коњиц

Правосудна академија РС је у сарадњи са УНДП-ом Босне и Херцеговине организовала тродневну обуку на тему: „Кривичноправна заштита животне средине“. Обука је одржана од 20. до 22. септембра 2023. године у Коњицу у БИХ, а била је намењена судијама, тужиоцима, еколошким инспекторима и полицијскима службеницима БИХ.

Опширније

Утицај нових технологија и компјутерске форензике у кривичном правосуђу
Аутор: Правосудна академија
Локација: Београд

Правосудна академија је, у сарадњи са Академијом за европско право (ERA), 18. и 19. септембра у Београду, организивала дводневни семинар на тему ,,Утицај нових технологија и компјутерске форензике у кривичном правосуђу''. Семинар је окупио 30 учесника, 15 судија и јавних тужилаца и 15 адвоката.

Опширније

Утаја пореза на додату вредност
Аутор: Правосудна академија
Локација: Златибор

У сарадњи са Министарством правде, Министарством финансија – Пореском полицијом, Mисијом ОЕБС у Србији, Управом за спречавање прања новца и Канцеларијом Министарства правде САД Амбасаде САД у Београду, у периоду од 18. до 20. септембра 2023. године у хотелу Мона на Златибору одржана је радионица на тему „Утаја пореза на додату вредност“ у оквиру програма обуке носилаца јавнотужилачких функција, судија, судијских и тужилачких помоћника и запослених у институцијама које су предвиђене Законом о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције.

Опширније

Пројекат за добру управу ,,Основни појмови и правила поступка у области јавних набавки''
Аутор: Правосудна академија
Локација: Београд

У сарадњи Правосудне академије Републике Србије и Националне алијансе за економски развој (НАЛЕД), дана 18. септембра 2023. године, други пут је реализована друга тема Пројекта за унапређење јавних набавки и Пројекта за добру управу. Тема овог дела пројекта је ,,Основни појмови и правила поступка у области јавних набавки'', а обука друге групе судија и судијских помоћника Управног суда из Београда и Новог Сада реализована је у судници бр.11 Апелационог суда у Београду.

Опширније

Основна обука - еколошко право
Аутор: Правосудна академија
Локација: Београд

У сарадњи са Мисијом ОЕБС у Србији, Правосудна академија Републике Србије је у септембру 2023. године успешно реализовала пројекат на тему : „Јачање капацитета корисника почетне обуке зa процесуирање еколошких кривичних дела“ за кориснике почетне обуке X генерације са подручја београдске апелације. Тим поводом је организована обука-радионица на тему: „Основна обука - еколошко право“, дана 13, 14, 15. и 18. септембра у сали Института за криминолошка и социолошка истраживања у Београду.

Опширније

Унапређење координације међу кључним актерима са циљем боље примене закона и процесуирања случајева еколошког криминала
Аутор: Правосудна академија
Локација: Ниш

Правосудна академија је у сарадњи са Мисијом ОЕБС у Србији и Министарством за заштиту животне средине, у петак 15. септембра 2023. године у хотелу „Тami Residence“ у Нишу организовала семинар на тему „Унапређење координације међу кључним актерима са циљем боље примене закона и процесуирања случајева еколошког криминала“.

Опширније

"Малолетници као учиниоци кривичних дела и малолетна лица оштећена кривичним делом" - Ниш, 15.09.2023.
Аутор: Правосудна академија
Локација: Ниш

Правосудна академија је 15. септембра 2023. године у сали Апелационог суда у Нишу, организовала обуку „Малолетници као учиниоци кривичних дела и малолетна лица оштећена кривичним делом“. 

Опширније