<

Antikorupcijski forum

Autor: Pravosudna akademija
Lokacija: Niš

Povodom godinu dana od primene Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, u organizaciji Ministarstva pravde, tima projekta EU „Prevencija i borba protiv korupcije“ i Pravosudne akademije, u Oficirskom domu u Nišu, 10. aprila 2019. održan je Antikorupcijski forum na kome su predstavljeni rezultati rada novih antikorupcijskih regionalnih centara.


 
Antikorupcijski forum - Izvor: Pravosudna akademija
Na skupu su govorili:

Po rečima ministarke Кuburović, ostvaren je značajan napredak po pitanju unapređenja saradnje svih relevantnih organa i institucija, uspostavljanjem mreže oficira za vezu iz trinaest relevantnih institucija a svako od njih je prošao specijalizovanu obuku. Кuburović je dodala da je najveći iskorak učinjen usvajanjem i primenom novog zakona uspostavljanje unapređene saradnje između nadležnih organa i institucija.

Direktor Pravosudne akademije je ukazao na značaj specijalističkih obuka koje su sprovedene od početka primene ovog zakona i u kojima je učestvovalo šest stotina deset sudija, policajaca, tužilaca i finansijskih forenzičara koji čine udarne grupe za borbu protiv korupcije.

Skupu je prisustvovalo više od sto pedeset predstavnika specijalizovanih odeljenja za suzbijanje korupcije kao što su zamenici javnih tužilaca, sudije i policijski službenici, službenici za vezu, eksperti angažovani na projektu kao i predstavnici ostalih državnih organa koji učestvuju u represiji korupcije.

Ostatak vesti možete pročitati na sledećem linku:
https://www.protivkorupcije.rs/srb/vest.php?id=39

<