<

Utisci tima Srbije povodom osvojenog drugog mesta na takmičenju THEMIS 2020

Autor: Pravosudna akademija

THEMIS takmičenje okuplja timove koji predstavljaju pravosudne akademije svih država Evrope u okviru koga se svake godine nadmeću u kategorijama građansko, krivično, porodično pravo, sudijska etika i dostupnost pravdi. Cilj takmičenja je da okupi buduće sudije iz različitih evropskih zemalja u periodu dok prolaze obuku početnog nivoa kako bi im se omogućilo da među sobom podele zajedničke vrednosti, razmene nova iskustva kroz diskusije o evropskim i međunarodnim pravnim temama. Tim Srbije je, u konkurenciji 28 timova, osvojio prestižno drugo mesto na ovogodišnjem takmičenju. Diploma našem timu stigla je 10. decembra, na dan obeležavanja Svetskog dana ljudskih prava.

 
 

Brankica Todorović, polaznica početne obuke na Pravosudnoj akademiji, članica srpskog tima na THEMIS 2020 takmičenju:
"Čast i zadovoljstvo je predstavljati svoju državu i Pravosudnu akademiju na evropskom takmičenju i pokazati da predstavnici pravosuđa u Srbiji zaslužuju visoku poziciju u Evropi. Maksimalna posvećenost uz podršku Pravosudne akademije i sudija rezultirala je uspehom. Nastavićemo da razvijamo ovakvo znanje i vrednosti koje će nas u budućnosti isticati u prvi plan među najrazvijenijim pravosudnim sistemima Evrope."

 

Кatarina Simin, polaznica početne obuke na Pravosudnoj akademiji, članica srpskog tima na THEMIS 2020 takmičenju:
„Bila je čast učestovati na prestižnom evropskom takmičenju, stati rame uz rame sa kolegama iz zemalja Evropske unije i postići ogroman uspeh predstavljajući ne samo nas, već i ceo pravosudni i obrazovni sistem Srbije.“

 

Milica Mihić, polaznica početne obuke na Pravosudnoj akademiji, članica srpskog tima na THEMIS 2020 takmičenju:
,,Učestvovanje na takmičenju evropskog ranga, kao što je THEMIS, bio je veliki izazov za svaku od nas. Naš uspeh je rezultat predanog rada, posvećenosti i odlučnosti. Istovremeno je i potvrda da se svaki trud i timski rad isplati, naročito ako iza njega stoji bezrezervna podrška institucije, kao što je Pravosudna akademija."

 

 

Biljana Sinanović, sudija Vrhovnog kasacionog suda - mentor u finalu:
„Na ovom takmičenju su mladost, lepota i entuzijazam u najlepšem svetlu pokazali naše znanje i iskustvo koje smo spojili u Pravosudnoj akademiji. Bravo devojke, svetla ste budućnost našeg pravosuđa!“

 

 

Mirjana Ilić, sudija specijalnog odeljenja Višeg suda u Beogradu - mentor u polufinalu:
"Rad sa Brankicom, Milicom i Кatarinom je bio pravo zadovoljstvo i kao mentor nisam imala prezahtevan zadatak, jer je u startu bilo jasno da je reč o kreativnim posvećenim i punim znanja mladim ljudima. Pravosudna akdemija može biti ponosna što ima takve reprezente, a sudstvo takve buduće sudije."

 

Mirjana Golubović, načelnica odeljenja za posebna zananja i veštine na Pravosudnoj akdemiji- koordinator tima za pripreme:
"Plasman u finale takmičenja THEMIS 2020, na početku priprema, bio je samo daleki san, a kada je tim Srbije osvojio drugo mesto u finalu u borbi sa 8 najboljih od ukupno 28 ekipa, cilj je bio i više nego postignut. Bilo je zaista inspirativno raditi sa Milicom, Brankicom, Кatarinom, i sudijama mentorkama, Biljanom Sinanović i sudijom Mirjanom Ilić, ali u isto vreme, osvojeno drugo mesto, stvara novu obavezu, da sledeće godine opravdamo uspeh koji je postignut."

 

Maja Prelić Simović, zamenik direktora Pravosudne akademije- koordinator tima za pripreme:
„THEMIS 2020 takmičenje je bilo fantastično višemesečno iskustvo za sve, dokaz da se rad isplati, a kvalitet prepozna. Brankica, Milica i Кatarina, sa svojim pravničkim znanjem, predanošću, borbenim duhom, ali i plemenitošću i ljubaznošću, treba da budu primer i simbol budućnosti srpskog pravosuđa i Pravosudne akademije. Pored profesionalnog uspeha, zajednički rad i trud doneo je i ljudsku dimenziju, ojačavajući postojeća i stvarajući nova prijateljstva.“

  

A ovako je Generalni sekretar EJTN-a gospodin Markus Brukner čestitao timu Srbije:

"Dear team Serbia,

We would like to thank you for participation in the Themis 2020 e-Grand Final and congratulate you for winning the Second Place in this high-level competition.

EJTN Secretary General, Mr Markus Brückner, would like to congratulate you for your work and efforts with the diploma available in attachment.

Mr Brückner hopes to meet you in person if the conditions will allow us to organise a visit to Brussels in the first quarter of 2021. There you will have the chance to meet other finalists and build your international network. We are looking forward to your participation in other EJTN activities as proud Themis Ambassadors.

Best regards

Arno Vinkovic

Junior Project Manager

Programmes Unit"

<