<

Pravosudna akademija na petoj Beogradskoj konferenciji pravnika (BEКOP 2020)

Autor: Pravosudna akademija
Lokacija: Beograd

Pravosudna akademija učestvovala je na petoj Beogradskoj konferenciji pravnika (BEКOP 2020) koja se ove godine održava onlajn preko platforme Zum u periodu od 17. do 31. oktobra svake subote i nedelje.

 

Pravosudna akademija na petoj Beogradskoj konferenciji pravnika (BEКOP 2020) - Izvor: BEКOP

U okviru Panela o Pravosudnoj akademiji 18. oktobra zamenica direktora Pravosudne akademije Maja Prelić Simović održala je jednočasovno predavanje u kome je ukratko predstavila rad, nadležnosti i organizaciju Pravosudne akademije.

S obzirom na to da su učesnici Beogradske konferencije pravnika pre svega studenti i mladi pravnici predavanje u fokusu bila je tema Početne obuke na Pravosudnoj akademiji.

Zamenica direktora Prelić Simović prezentovala je ciljeve i program Početne obuke, kao i sadržaj prijemnog i završnog ispita na Početnoj obuci, približavajući na taj način učesnicima praktične aspekte obuke, kao i značajnu ulogu koju ona ima u procesu stručnog usavršavanja i pripreme polaznika za buduće vršenje pravosudnih fukncija.

Nakon predavanja učesnici su uzeli učešće u Panelu postavljajući predavaču pitanja. Učesnike je zanimalo koji je najbolji momenat za upisivanje Početne obuke, na koje sve načine Pravosudna akademija doprinosi srpkom pravosuđu i kakav je status polaznika Početne obuke.

<