Potpisan Protokol o saradnji u primeni medijacije između Višeg i Osnovnog suda u Nišu i Advokatske komore Niš
Međunarodna pravna pomoć u krivičnim stvarima iz perspektive zaštite ljudskih prava
Shadow
Slider
Održan okrugli sto o radnom tekstu Strategije razvoja pravosuđa za period 2019-2024. godine u Kragujevcu
Autor: Ministarstvo pravde
Lokacija: Kragujevac

Prvi okrugli sto, u okviru konsultativnog procesa o radnom tekstu Strategije razvoja pravosuđa za period 2019-2024. godine, održan je danas u Kragujevcu, a državni sekretarMinistarstvo pravde Министарства правде Mirko Čikiriz rekao je da su članovi radne grupe uradili veliki posao i da je postignut visok nivo saglasnosti o svim važnim pitanjima.

Opširnije

Sudijske veštine 2 – Upravljanje predmetima
Autor: Pravosudna akademija
Lokacija: Novi Sad, Palić

U organizaciji Pravosudne akademije i Projekta „EU za Srbiju – Podrška Vrhovnom kasacionom sudu“ nastavlja se obuka „Sudijske veštine 2 – Upravljanje predmetima“. Obuka je održana u dva termina - 16. maja 2019. godine u zgradi Apelacionog suda u Novom Sadu u Sali na trećem spratu i 17. maja 2019. godine na Paliću na salašu Jelen.

Opširnije

Maloletnici kao učinioci krivičnih dela i maloletna lica kao oštećena krivičnim delom
Autor: Pravosudna akademija
Lokacija: Novi Sad

Pravosudna akademija je 17. maja 2019. godine u okviru redovnog programa održala seminar na temu „Maloletnici kao učinioci krivičnih dela i maloletna lica kao oštećena krivičnim delom“. Obuka je održana u zgradi Apelacionog suda u Novom Sadu u Velikoj raspravnoj sali Višeg suda na trećem spratu.

Opširnije

Napredna obuka o posebnim znanjima u vezi sa zaštitom uzbunjivača za tužioce
Autor: Pravosudna akademija
Lokacija: Novi Sad

Pravosudna akademija je 17. maja 2019. godine u okviru redovnog programa, a u saradnji sa organizacijom ”Pištaljka” organizovala jednodnevnu obuku pod nazivom „Napredna obuka o posebnim znanjima u vezi sa zaštitom uzbunjivača“. Obuka je održana u zgradi Apelacionog suda u Novom Sadu u sali na trećem spratu.

Opširnije

Obuke o profesionalnoj etici u prevenciji i borbi protiv korupcije
Autor: Pravosudna akademija
Lokacija: Kragujevac

U organizaciji Pravosudne akademije i projekta „Prevencija i borba protiv korupcije“ održana je 14. i 15. maja 2019. godine u hotelu Кragujevac obuka o značaju profesionalne etike u prevenciji i borbi protiv korupcije. Obuci su prisustvovale sudije i zamenici javnih tužilaca iz osnovnih, viših i apelacionih sudova.

Opširnije