Skip to main content

„Тренинг за тренере у погледу кривично-правне заштите животне средине“ за судије и тужиоце из БИХ

Датум
Локација
Мостар
Аутор
Правосудна академија

Правосудна академија РС је у сарадњи са УНДП-ом Босне и Херцеговине организовала дводневну обуку на тему:


„Тренинг за тренере у погледу кривично-правне заштите животне средине“ за судије и  тужиоце из  БИХ од 20. септембра до 21. септембра у Мостару у БИХ.


Први дан семинара је учесницима представљена:  „Сарадња медија са тужилаштвима и судовима као и сарадња тужилаштва и НВО у Републици Србији у области заштите животне средине“, Марија Милаковић из Правосудне академије.

Након тога је судија Синиша Важић представио хипотетички случај на ову тему а затим се приступило решавању овог случаја од стране учесника.

Други део семинара се односио на вештине креирања студиje случаја из ове материје, са којима  учеснике упознали Игор Милованов, Стефан Вучићевић из Правосудне академије и судија Синиша Важић. 

Други дан семинара је обухватао следеће теме: Одрасли у образовном процесу, улога тренера, образовни циклус , Игор Милованов и Стефан Вучићевић, Правосудна академија.

Учесници су након тога представили своје студије случаја из кривично- правне заштите животне средине као будући тренери.
На крају семинара су будућим тренерима из ове материје урућене потврде о учешћу на тренингу за тренере. 
 

Галерија фотографија са обуке за тренере у погледу кривично-правне заштите животне средине у БиХ

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL