Skip to main content

Студијска посета Португалу на тему јавних набавки

Датум
Локација
Лисабон
Аутор
Правосудна академија

Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД), у оквиру пројекта „Јавне набавке и добро управљање за већу конкурентност“, уз подршку Шведске агенције за међународну сарадњу и развој (СИДА), организовала је студијску посету Португалу на тему јавних набавки.

Студијска посета се реализовала у периоду од 26. до 30. септембра 2023. године у Лисабону. Циљ студијске посете је унапређење знања у вези са системом судства у Португалу, заштитом права у овој области и електронским јавним набавкама. У оквиру посете Лисабону, организовани су састанци са представницима португалских управних судова у три инстанце и другим релевантним институцијама, што је омогућило размену знања и искустава са представницима делегације Републике Србије.
Учесници студијског путовања су били представници Министарства правде РС, Управног суда РС, Правосудне академије РС, Kанцеларије за јавне набавке, Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки, Министарства финансија РС и Kанцеларије за ИТ и еУправу.
Студијска посета Португалу на тему јавних набавки - Извор: Правосудна академија

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL