Skip to main content

Програм пријемног испита за судијске и тужилачке приправнике

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

Prijemni ispit na Pravnom fakultetu foto D JEVREMOVICH PolitikaФото архив: Политика, Д. Јевремовић

Министарство правде Републике Србије је 15. децембра 2017. године у Службеном гласнику Републике Србије број 112/17 огласило Јавни конкурс за попуњавање радних места судијских и тужилачких приправника. Овим конкурсом, обухваћени су судови и тужилаштва широм Републике Србије који примају приправнике укључујући и број расположивих слободних места по сваком од судова односно тужилаштава. На основу члана VIII Правилника о поступку пријема судијских и тужилачких приравника донетих 12. октобра 2017. године, пријемне испите спроводи Правосудна академија.

Како би судови, тужилаштва и кандидати који ће конкурисати за полагање овог испита имали све потребне, благовремене и валидне информације везане за полагање најављених испита, Правосудна академија ће их на свом сајту редовно објављивати.

Мејл адреса намењена комуникацији са судовима је ispit.sud@pars.rs а са тужилаштвима ispit.jt@pars.rs

Цео програм објављен је у прилогу, у ПДФ формату.

Правосудна академија

Програм пријемног испита приправника

 

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL