Skip to main content

Онлајн тренинг на тему: Родна равноправност

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

На онлајн платформи Правосудне академије је постављен нови курс под називом "Родна равноправност", намењен носиоцима правосудних функција.

Курс је креиран од стране АИРЕ Центра уз подршку Владе Уједињеног Краљевства, који заједно са Правосудном академијом учестало ради на активностима у циљу унапређења родне равноправности. 

Онлајн тренинг о родној равноправности обухвата теоријске и практичне концепте у вези с родном равноправношћу, родно заснованом дискриминацијом, укључујући њене узроке и последице, сексуалним узнемиравањем и мобингом, насиљем према женама, као и основне статистичке информације о животу жена и мушкараца на Западном Балкану.

Курс је сачињен од 3 модула. Након успешно завршеног курса, добија се сертификат.


Онлајн тренингу можете приступити платформи Правосудне академије за учење на даљину - ЛМС

Под окриљем родне равноправности од великог значаја је и нова публикација АИРЕ Центра, под називом: Судски одговор на фемицид на Западном Балкану: Правни оквир и судска пракса.

Регионални извештај о судском одговору на фемицид на Западном Балкану представља скраћену и прилагођену верзију националних истраживања о фемициду која су све државе Западног Балкана спровеле током последње три године.  

Публикацију можете погледати и преузети ОВДЕ

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL