Skip to main content

Округли сто - Кривични и грађански поступци у предметима против животне средине

Датум
Локација
Нови Сад
Аутор
Правосудна академија

У сарадњи са Америчком амбасадом у Србији, дана 30. новембра 2023. године у Апелационом суду у Новом Саду, Правосудна академија је успешно организовала округли сто.

Фокус дискусије било је дељење искустава у кривичним и грађанским поступцима, фокусирајући се на предмете који се односе на заштиту животне средине. Овом округлом столу присуствовали су судије и тужиоци надлежни за ове предмете, инспектори животне средине и адвокати.

Округли сто је одржан као мини-панел дискусија, и имао је за циљ размену примера добре праксе. Поред присуства домаћих стручњака из ове области, подршка и сарадња са америчким федералним тужиоцем Џимом Остерлијом допринела је додатној вредности, имајући у виду његово богато искуство у формирању и вођењу мултисекторских и ударних група.

Превођење је било обезбеђено, а учесници округлог стола били су у прилици да се упознају са примерима добре праксе и створе платформу за будућу сарадњу и унапређење правосудних аспеката заштите животне средине.

Округли сто - Кривични и грађански поступци у предметима против животне средине - Извор: Правосудна академија

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL